De publieke omroepen van Tsjechië en Slowakije beginnen met ULTRA HD testuitzendingen via SES ASTRA 3B SATELLIET

Luxembourg, December 17, 2014 – SES S.A. (NYSE Euronext Paris and Luxembourg Stock Exchange: SESG), Ceska Televize (CT), RTVS en Ceske Radiokomunikace hebben aangekondigd dat zij zullen beginnen met Ultra HD testuitzendingen via SES ASTRA 3B satelliet.

De Tsjechische publieke tv-provider Czech Republic, tv-provider CT en Slowaakse publieke omroep RTVS, in samenwerking met de toonaangevende Tsjechische leverancier van digitale infrastructuur Ceske Radiokomunikace, vertolken een toonaangevende rol in de eerste Ultra HD proefuitzending via ASTRA 3B (23,5 graden Oost).

CT, RTVS, Ceske Radiokomunikace en andere toonaangevende bedrijven uit de audiovisuele sector in Tsjechië en Slowakije zijn onderdeel van het Ultra HDTV forum. Opgericht in oktober 2013 met als primaire taak te kijken naar de productie en distributie van Ultra HD-content in Tsjechië en Slowakije. SES Astra is onlangs lid van de Ultra HDTV forum geworden.

"SES heeft sinds de komst van digitale DTH in Europa in 1996 en HDTV in 2005 een leidende rol bij het faciliteren van nieuwe omroeptechnologieën. We zijn toegewijd aan het werken met partners uit de industrie bij de ontwikkeling van het Ultra HD-ecosysteem en zijn blij dat de publieke omroepen van Slowakije en Tsjechië erop gebrand zijn om een ongelooflijke en meeslepende kijkervaring via satelliet te leveren ", zegt Norbert Hölzle, Senior Vice President van Europa, Commercial bij SES.

"Ceska Televize is van mening dat Ultra HD veel sneller geaccepteerd zal gaan worden dan HD en staat te popelen om Ultra HD naar de Tsjechische Republiek te brengen. Wij zijn blij met de kans om samen te werken met SES om deze Ultra HD testuitzendingen uit te voeren en om nauw samen te werken met SES als nieuw lid van het Ultra HD TV Forum ", zegt Ivo Ferkl, Chief Technical Officer bij Ceska Televize.

"Nu al onze shows in HD worden geproduceerd en uitgezonden, is RTVS erop gebrand om de trendsetter in Ultra HD uitzendingen te blijven en om onszelf te positioneren als een leider op het gebied van technische innovatie. Als eerste stap zullen we, samen met onze partners, onze Ultra HD-content aanbieden via de ASTRA satelliet, "zei Václav Mika, Directeur van General RTVS.

"Ceske Radiokomunikace is blij met de samenwerking met strategische partners uit de industrie - Tsjechische en Slowaakse publieke omroepen en SES – ontwikkelen van het Ultra HD-ecosysteem en om een rol te spelen bij het bepalen van het tv-landschap van de toekomst", aldus Martin Gebauer, CEO van Ceske Radiokomunikace.

Specificaties voor de ontvangst van de free-to-air Ultra HD testuitzending:

Astra 3B @23.5 East
Transponder 3.204
11,778.050 MHz
Vertical polarization
27.5 Mbit/s
QPSK
FEC 9/10
Service ID: 5390
Service Name: Test UHD Forum