Wat heb ik nodig?


Kleine schotelantenne + DUO LNB + (HD) satellietontvanger

 

Een kleine, onopvallende schotelantenne

Voor de ontvangst van Astra-programma’s in Nederland en Vlaanderen volstaat een kleine, 60 cm schotelantenne, uitgerust met een zogenaamde ‘dubbele kop’ ofwel DUO LNB. Hiermee is het mogelijk om programma’s van zowel de Astra19.2 als de Astra 23.5 positie te ontvangen. Voor het beste resultaat adviseren wij dat het brandpunt van de schotel op Astra 23.5 wordt uitgericht.De footprint van de Astra-satellieten bestrijkt vrijwel heel Europa, hetgeen inhoudt dat u vrijwel overal met een 60 cm schotelantenne kunt volstaan. Klik hier voor de footprint per satelliet, met bijbehorend schotelformaat.

 

Een Duo LNB

Duo LNB

 

Met de ‘dubbele kop’ of DUO LNB kunt u de programma's van de Astra-satellieten op 19.2° Oost én op Astra 23.5° Oost tegelijkertijd ontvangen. De DUO LNB kent twee uitvoeringen: een 'twin' versie, waarmee u twee satellietontvangers op de DUO LNB kunt aansluiten en een 'quad' versie, waar u maar liefst vier ontvangers op kunt aansluiten.

 

Een (HD-) satellietontvanger

Decoder   Vanuit de schotel gaat het programmasignaal naar een satellietontvanger, die in verbinding staat met de televisie. Voor probleemloze ontvangst van het aanbod van CanalDigitaal, raden wij u aan een door CanalDigitaal gecertificeerde ontvanger te gebruiken. Gezien het snel toenemend aantal HD-kanalen op Astra, is het verstandig een HD-ontvanger aan te schaffen. Mocht u tegelijkertijd programma’s willen kijken en opnemen, kies dan voor een zogenaamde PVR (Personal Video Recorder). Zorg ervoor dat u bij HD-ontvangst gebruik maakt van de HDMI-aansluiting op uw satellietontvanger en HD-scherm en een kwalitatief volwaardige HDMI-kabel.

 

 

Installatie? Vraag professioneel advies van een Astra Service Dealer

ASTRA service dealer    U kunt de schotelantenne laten installeren op, aan of bij uw huis. Voorwaarde is dat de schotel vrij zicht heeft op de relevante satellietpositie(s). De schotel kan meestal onopvallend worden geplaatst, bijvoorbeeld wanneer u een schotel met een 'discrete' kleur kiest. Voor een passend advies over benodigde ontvangstapparatuur en onopvallend installatie raden wij u aan een Astra Service Dealer te raadplegen.

 

 

Astra Service Dealer Rolf Edens (AROB, Siegerswoude) met een 'kameleonschotel'.