Astra Connect


 

Astra Connect is de tweeweg breedbanddienst via de Astra-satelliet en is een ideale oplossing voor buitengebieden waar aanleg van vaste internetverbindingen vaak niet rendabel is. Maar ook voor recreatief en zakelijk gebruik biedt internet via de satelliet interessante mogelijkheden. Via de satelliet kunt u nu tot 20Mb/s downloaden. Daarmee is internet via de satelliet een zeer goed alternatief.

Bewoners van buitengebieden

Internet in het buitengebied is vaak beperkt beschikbaar. Slechte verbindingen via de telefoonlijnen of dure UMTS-verbindingen (als u al bereik heeft) zijn geen uitzondering. De oplossing is echter heel eenvoudig: internet via de satelliet. Nu de kosten van internet via de satelliet verder zullen dalen en er dankzij gebruik van Ka-Band capaciteit hogere internetsnelheden aangeboden kunnen worden, zijn bewoners van buitengebieden niet langer afhankelijk van trage internetverbindingen via ADSL of UMTS. Een kleine schotel is voldoende om ongestoord te kunnen surfen, video's bekijken, Skypen en emailen. 

Een groot voordeel is dat het netwerk al beschikbaar is en u dus al op heel korte termijn kunt genieten van een volwaardige internetverbinding. Met een kleine schotel en een router (met eventueel een WiFi modem) kunt u direct online zijn. De geboden snelheid is momenteel 20 Mb/s, ruim voldoende om video's te bekijken, te emailen en VoIP diensten te gebruiken.
 

Voor wie is internet via de satelliet nog meer schikt?

Maritiem

Binnenvaartschippers doorkruisen vaak gebieden waar nauwelijk internetverbindingen beschikbaar zijn via UMTS. Daarnaast vervoeren rederijen hun vracht vaak naar het buitenland, waardoor de kosten voor het gebruik van internet via UMTS al snel in de papieren loopt. Door gebruik te maken van de satelliet kan op eenvoudige wijze kosten worden bespaard. Bovendien hebt u altijd, overal verbinding.

Hulpdiensten

Voor hulpdiensten zoals de brandweerkorpsen is internet via de Astra-satelliet een welkome aanvulling op bestaande communicatiemiddelen. Een groot aantal korpsen, zoals Haarlemmermeer en Zaanstad Waterland, gebruikt internet via de satelliet als aanvulling op de bestaande UMTS-lijnen. Dit biedt vooral uitkomst in gebieden zonder dekking of op momenten dat bestaande UMTS-lijnen overbezet zijn.

Hiermee zijn ze altijd verzekerd van een internetverbinding met de meldkamer zodat calamiteitenbestrijding vlekkeloos blijft verlopen.

Agrarische sector

Voor de agrarische sector biedt de snelheidsverhoging meer mogelijkheden om, zelfs in afgelegen gebieden, snel internet te gebruiken. Met name in de gebieden rond de Veluwe, maar ook in het oosten van het land langs de Duitse grens, zijn er vrijwel geen mogelijkheden voor breedband internet.

Zakelijke markt

Voor de ondernemer is internet via de satelliet de ideale back-up oplossing. Veel ondernemers zijn afhankelijk van een stabiele, snelle internetverbinding en voor hen heeft Astra een back-up mogelijkheid die altijd werkt. Bij een probleem met de vaste infrastructuur merkt de gebruiker niets en lopen alle applicaties en internetverbindingen automatisch door via de satelliet.

Recreatiemarkt

Voor mensen met een caravan, camper, boot of tweede huis biedt de snelheidsverhoging van Astra Connect de mogelijkheid om op vakantie van snel internet te genieten. Ook in het buitenland werkt de verbinding vlekkeloos; mensen kunnen nu dus internet mee op reis nemen. Door de toename van mobiel dataverkeer met toepassingen als WhatsApp kunnen mobiele kosten op vakantie nog wel eens oplopen. Met internet via de satelliet kan eenvoudig een wifi-netwerk worden gemaakt rond de caravan of kan vanaf de boot contact worden gezocht met het thuisfront.